Oppskrift på Votter eller Pulsvarmere

Onesize Dame

Garn: Magic Wool De Luxe. Kan kjøpes her:                                       http://idas.yarnshopping.com/?cat=4010&cid=4341

Votter (Pulsvarmere)

Legg opp 36 masker på strømpepinner nr 5 eller 5.5mm. (Strikker du løst 5, og hvis du strikker stramt 5.5mm)

Strikk rundt i rettstrikk 16 omganger og øk 2 (0) masker jevnt fordelt. Strikk totalt 25 (30) omganger og begynn å øke til tommelen slik: øk 1 maske på hver side av den første masken på omgangen annenhver omgang 5 (5) ganger. (= 48 (46) masker totalt på pinnen) Sett så de første 6 maskene og de 5 siste maskene på en tråd for tommel. Legg opp 1 maske bak tommelen og fortsett i glattstrikk 23 (12) omganger, eller ønsket lengde.

Nå skal du felle av alle maskene på pulsvarmeren med vrange masker. På vottene feller du slik (9 masker på hver pinne): *Strikk 1 maske, de neste 2 vridd sammen. Strikk til det gjenstår 3 masker på neste pinne og strikk 2 rett sammen, 1 rett *. Gjenta over alle 4 pinnene hver omgang til du har 8 masker igjen. Trekk tråden gjennom resterende masker og stram til.

Tommel: Plukk opp totalt 16 (16) masker og strikk glattstrikk 13 (6) omganger.

På pulsvarmerne feller du nå av alle masken med vrange masker. Vottene: Strikk 2 masker sammen rundt hele omgangen. Trekk tråden gjennom og stram til. Fest alle løse tråder.

Pynt:

Hekle 6 luftmasker på nål nr 4mm og fest i en ring. Hekle så 1 lm og så 12 fastmasker rundt ringen. Fest med en kjedemaske i den første masken. IKKE klipp av tråden, men hekle 8 luftmasker og fest i en ring i den 6.lm fra nålen. Hekle 1 lm og så 12 fastmasker rundt ringen og fest med kjedemaske. Hekle en ring til på samme måte. Sy pent fast på vottene eller pulsvarmerne.

Jeg strikket først en vott, så en pulsvarmer, vott og pulsvarmer for å få fargene lik.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mønster. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s